Kategorier
Hudvård

Boosta huden med en ansiktsmask

En ansiktsmask är en intensivkur som kan skräddarsys efter hudens behov. Oavsett om du vill få mer fukt, lyster eller rengöring kan en ansiktsmask fixa det. Läs mer om olika sorters ansiktsmasker och hur de används för att ge huden en boost.

Vad är en ansiktsmask?

En ansiktsmask är en hudvårdsprodukt som används som en intensivkur. Oftast påminner den om en kräm, men med något tjockare konsistens. Det finns dock även peelingmasker med korn, gelmasker med geléaktigformula och sheetsmasks som är ett ark som läggs på huden. Gemensamt för de olika sorterna är att de ofta innehåller en hög andel aktiva eller näringsrika ingredienser och fungerar som ett komplement till den dagliga hudvårdsrutinen.

Hur används en ansiktsmask?

En ansiktsmask appliceras vanligtvis på ansiktet likt en vanligt hudkräm. Ibland ska ett tjockare lager smörjas på rengjord hy. Därefter så ska masken sitta kvar en stund och verka innan den sköljs av. Oftast ska masken verka i 10-15 minuter, men det varierar. Läs alltid instruktionerna för den specifika produkt som du använder. En peelingmask ska masseras in i huden innan den sköljs av. En sheetmask ska appliceras på rengjord hy och sitta kvar i 15-30 minuter. Efter användning av en sheetmask behöver du inte skölja ansiktet utan det räcker att torka av överflödigt innehåll. En ansiktsmask används en eller ett par gånger i veckan.

Vad gör en ansiktsmask?

Det finns olika sorters ansiktsmasker och de har olika funktion, exempelvis exfoliering, rengöring och återfuktning. Några av de vanligaste användningsområdena för ansiktsmasker är:
Djuprengöring. Välj gärna en lermask som kan får bort smuts och orenheter på djupet.
Lyster. Välj en peelingmask, en sheetmask eller en ansiktsmask med AHA-syra för att ge glåmig hud mer lyster.
Fukt. Välj en näringsrik och tjock ansiktsmask i kräm- eller gelkonsistens för att ge huden ordentlig återfuktning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *